Poziv k opustitvi aktivnosti-Posek dveh lip ob železniški postaji v Prvačini

Pišemo vam v  imenu sveta krajevne skupnosti Prvačina  in v imenu  krajanov Prvačine.

Pred dnevi so nas krajani obvestili, da ste za posek označili dve lipi, ki stojita ob železniški postaji v Prvačini. (fotografije v prilogi)

Lipi sta po oceni strokovnjakov stari okli 120 let in v dobrem stanju, ravno tako stojita na lokaciji, kjer ne ovirata prehoda ali kako drugače onemogočata vaše dejavnosti.

Obveščeni smo bili tudi, da je bilo  v minulih letih izvedeno že nekaj takih “SANITARNIH” posekov (Volčja Draga, Sežana,Štanjel…), za katere obstaja utemeljen dvom, da so bili izvedeni predvsem zaradi redkosti lipovega lesa in posledično visoke cene le tega.

Krajane  je vaša namera razburila, do te mere, da so se samoorganizirali z namenom, da posek lip preprečijo.

V izogib morebitnim resnejšim zapletov vezanih na zgoraj navedene aktivnosti vas pozivamo da opustite namero o poseku navedenih dreves, ki predstavljajo krajanom Prvačine simbol narodne identitete, predvsem pa opredeljujeta identiteto kraja.
Prosimo vas, da nas o morebitnih aktivnostih vezanih na zgoraj navedena drevesa obveščate.

V pričakovanji vašega odgovora vas lepo pozdravljamo.

Svet Krajevne skupnosti Prvačina
Predsednik sveta:
dr. Silvan Saksida l.r.

nazaj Objavljeno: 14.03.2020
kontakt
Lorem ipsum dolor sit, amet consectetur adipisicing elit. Vitae laboriosam in, quae soluta, molestias nostrum officiis modi dolore ipsa officia deserunt est aut ducimus placeat quam iusto quo consectetur rerum reiciendis quas aliquam sit accusamus! Magni dolorum alias tenetur error incidunt ullam modi labore nam quod laborum vel neque saepe dolorem reiciendis veritatis, explicabo, vero nobis cum numquam illo harum fuga! Quis non molestias, eos repellendus est minus earum iusto eaque nesciunt sint ut consequuntur nam. Qui obcaecati a nesciunt nemo consectetur iure corrupti ab veritatis quo quaerat totam voluptatibus deleniti temporibus repudiandae voluptate, debitis beatae cum nulla itaque ducimus.